Zasebnost in piškotki

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran uporablja piškotke za lastne analize. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Pred uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletna stran nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi spletne strani kot so zamišljene. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke potrebujemo predvsem pri prijavi uporabnika in funkciji Moj račun. Tako lahko zagotovimo pravilno delovanje teh funkcij.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani in obiskanost posameznih strani.

KATERE PIŠKOTKE NAŠA STRAN UPORABLJA?

Ime piškotka Namen uporabe Čas trajanja Storitev
ASPSESSIONID Delovanje spletne trgovine čas odprte spletne strani Funkcionalnost e-trgovine
cc_necessary
cc_analytics
cc_social
Vtičnik za prikaz obvestila o piškotkih 1 leto Piškotki vtičnik
_gid Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
 

KAKO UPRAVLJAM S PIŠKOTKI?

Piškotke nastavljate z izbiro Nastavitve zasebnosti spodaj desno na zaslonu. S klikom se odpre okno, kjer nastavite dovoljenja za posamezno vrsto piškotkov. Vašo odločitev lahko spremenite kadarkoli.